Terveyssisaren kaikilla kolmella naisella on kotonaan kissa, jollakin meistä enemmän kuin yksi kissa 🙂

 

 

KISSATERAPIA

Kissat ovat suurenmoisia eläimiä. Kissat rakastavat itsenäisyyttään, mutta nauttivat myös hemmottelusta. Jotkut niistä vaikuttavat vihaavan maailmaa, mutta muut ovat kuitenkin niin ylivoimaisen rakastettavia.

Niiden kaksijakoisuus ja hämmentävä käytös muistuttaa ihmisen käyttäytymistä. Ehkä juuri tästä syystä eräät tekniikat, kuten kissaterapia, saavat suosiota tunneterveyden alueella.

Jo useita vuosia terapioilla, joissa käytetään hevosia, on ollut suurenmoisia vaikutuksia autismista, itsetunto-ongelmista tai aivohalvauksesta kärsiviin lapsiin. Vaikka näille ei olekaan mitään tieteellistä pohjaa, on kuitenkin selvinnyt, että täydentävänä hoitona nämä voivat kehittää potilaan motoriikkaa ja psyykkisiä taitoja. 

Samalla tavalla kissaterapia on osoittanut, että kissojen seura voi saada aikaa fyysisiä ja psykologisia parannuksia. Kissan omistaminen on paljon hyödyllisempää kuin mitä monet meistä uskovat.

 

 

Mitä on kissaterapia?

Kissaterapia on hoitoa ahdistukselle, stressille ja masennukselle. Se parantaa ihmisen elämänlaatua ja luo todella erikoisen siteen eläimen ja sen omistajan välille. Lisäksi monien tutkimusten mukaan ihmiset, jotka kärsivät sydänongelmista, alkavat vähitellen parantua sen jälkeen, kun he ovat eläneet kissan kanssa.

Kissoja suositellaan monesti yksin eläville, etenkin vanhemmille ihmisille. Joskus jopa dementiasta tai Alzheimerista kärsivät ihmiset saattavat muistaa asioita silittäessään kissaa. Tämä voi hidastaa heidän sairautensa neuronaalista rappeumaa. Kyseisen eläimen kehrääminen stimuloi tiettyjä hermopäätteitä, jotka voivat auttaa heitä muistamaan tiettyjä tarinoita heidän menneisyydestään.

Kissan silittäminen on rauhoittava toiminto. Se laskee stressiä, parantaa sydämen terveyttä, tyynnyttää mieltä ja tarjoaa viattoman tavan osoittaa kiintymystä ja lumoutua yhdestä kiinnostavimmasta kotieläimestä

 

 

KISSAT <3

Kissoille maailma näyttäytyy oikeassa rytmissä. Elämä on vapaa-aikaa, jota voi mitata auringossa vietettyjen hetkien määrällä. Ne makaavat vieressämme sohvalla tai menevät tutkimusretkille oppimaan ja ravitsemaan uteliaisuuttaan. Ne ovat viisaita eläimiä, jotka avaavat silmänsä maailmalle, kuten ikkunat, jotka ovat täynnä valoa ja toivoa.

On joskus sanottu, että kissat ovat hyvin perehtyneitä joogan maailmaan. Ne voivat viettää tuntikausia mietiskellen ikkunan tai vesikupin äärellä. Millaisia totuuksia ne löytävät? Millaisen todellisuuden he näkevät, jota ihmissilmä ei näe?

Ne viettävät aikaa liikkumatta omassa maailmassaan ja siirtyvät itsetutkiskelusta toiminnan tilaan alle sekunnissa. Ne siirtyvät pohdiskelusta toimintaan niin nopeasti, että tulemme sanattomiksi kunnioituksesta.

Ja mikä on hellyyttävää, on se, että ne tekevät kaiken aisteillaan. Niitä ei varmasti ole viisi, vaan kuusi, koska niiden intuitio, kyky hypätä syliimme juuri silloin kun tarvitsemme sitä, on epäilyksettä ominaisuus, jonka vain kissat omaavat.

 

 

Teksti Mielen ihmeet- sivustolta, kuvat Terveyssisaren