Milloin viimeksi olette asettuneet avioparina kameran eteen? Onko sinulla vanhemmistasi tai isovanhemmistasi yhteiskuvaa tässä hetkessä?

Hääkuvaa voisi sanoa muistiksi, sillä se on kuin peili jolla on muisti. Se heijastaa meidät takaisin menneisyyteen niihin hetkiin, jotka olivat riittävän ainutlaatuisia ikuistettaviksi. Hääkuvat toimivat siis visuaalisina jalanjälkinä menneisyyteen. Uudelleen otettua hääkuvaa katsoessa voi palata hetkeen, jolloin jokin loppui ja uusi vaihe alkoi. Se on hetki, joka on joskus tapahtunut. Hääkuva auttaa kokemaan ja näkemään uudestaan sen, mitä hääkuvan hetkeen liittyy. Kun edessäsi on oma hääkuva, se muistuttaa kuvanotto tilanteesta, sinusta ja aviopuolisostasi siinä tilanteessa ja tunteita mitä silloin tunsit. Hääkuva muistuttaa, vaikka kuinka yrittäisi väistää tai unohtaa. Se todella toimii muistina, sillä se on yhteydessä tunteisiin ja kokemuksiin.

Muistisairas elää elämäänsä tässä hetkessä ja siihen sekoittuu asioita sekä tunteita menneisyydestä. Uudelleen otettava hääkuva, jossa mukana jo itse valokuvassa on muisto menneisyydestä, auttaa muistisairasta hahmottamaan nykyhetkeä sairauden asteesta riippuen. Muistellessaan muistelija luo käsitystä itsestään.

Valokuvaajana toimiminen on luontevaa kun pohjalla on ammattiosaamista terveydenhoitajana ja muistihoitajana. Vahvuuksiani ovat empaattinen läsnäolo, kiireetön valokuvaustilanne ja kärsivällisyys. Olen oppinut kuinka muistisairaiden kanssa työskennellessä on osattava suhtautua heihin arvostavasti ja samalla heidän haasteensa huomioiden, jotta muistelemisesta sekä valokuvaushetkestä tulee mieluisa kokemus. Tämänkin vuoksi luottamuksen saaminen on tärkeää, sillä muistisairas vaistoaa ympäristön herkemmin kuin me muut.

Uudelleen otettava hääkuva toimii muistinherättäjänä. Tämän valokuvan sekä valokuvaushetken avulla voidaan tuoda esiin asioita, joihin eivät sanat riitä. Avioparille merkityksellistä hääkuvaa käytän väylänä ymmärrykseen, itsehavainnointiin ja muutokseen. Se, minkä teen näkyväksi uudessa hääkuvassa, tulee samalla tunnetasolla todeksi. Uskon, että uusi hääkuva nähdään positiivisella tavalla ja se alkaa saada enemmän tilaa avioparin mielessä ja toiminnassa. Valokuvaustilanne ja valokuvaus itsessään toimii erinomaisesti molempien osapuolten itseilmaisun ja vuorovaikutuksen välineenä. Pelkästään uudelleen otettu hääkuva, jonka pariskunta saa konkreettisesti käteensä, on lopulta vain yksi osa kokonaisuutta.

Videokooste muistinherättäjä kuvauksista

HINNASTO:

Muistinherättäjä hääkuvaus 249 €

 Kuvaus toteutetaan asiakkaan kotona.

 

KUVAUS SISÄLTÄÄ:

Alv 24%

Noin 2h kuvausta. Ylimenevä aika laskutetaan tuntihinnan mukaan á 50e alkavalta tunnilta.

Yhden 14x18cm valokuvatulosteen jonka asiakas saa valita salasanasuojatusta nettigalleriasta.

(lisäkuvat 15e/kpl)

Kilometrikorvaus veloitetaan kohteista jotka sijaitsevat Hämeenlinnan kantakaupungin ulkopuolella.

 

Ota yhteyttä

Linda Vesaharju
040-5008498

 

Aiheesta voit lukea lisää täältä