Alkanut vuosi on osoittanut kaikkine tapahtumineen sen kuinka mielekästä työmme on. Olemme saaneet kokea niin iloisia kuin haikeitakin hetkiä työssämme. Onneksi yrittäjänä pystyy vaikuttamaan työn mielekkyyteen itse suurimmaksi osaksi. Elämässä kuitenkin tapahtuu vastoinkäymisiä ja kun niitä tapahtuu asiakkaillemme, pysymme myös silloin heidän rinnallaan. Työmme merkityksellisyys on korostunut juuri näissä hetkissä ja olemme löytäneet itsemme myös lohduttajan roolista niin asiakkaille kuin omaisille.

Jokainen meistä kohtaa jonkinlaisia vastoinkäymisiä elämässä. Niin hyvinä kuin huonoina aikoina, kaikissa elämän vaiheissa on myös opittavaa. Todellisuudessa sitä voi ja olisi tärkeääkin oppia paljon myös vastoinkäymisistä, jotka elämä tielle tuo. Asiakkaiden kokemat vastoinkäymiset tuntuvat myös meissä mutta ennenkaikkea myös opettavat. On ollut upeaa huomata kuinka tärkeä ihminen sitä on monelle asiakkaalle sekä myös heidän omaisilleen. Kun työssään kokee olevansa arvokas ja tekevänsä tärkeää työtä, sitä huomaa työskentelevänsä entistä motivoituneempana. Lisäksi sitä voi saada kutsun 90v. juhliin juomaan lasin kuplivaa työpäivän päätteeksi.

 

 

Kulkiessamme asiakkaidemme rinnalla niin myötä- kuin vastamäessä tarkoittaa se sitä, että autamme heitä niin kotona kuin siellä mihin he ovat kotoa joutuneet. Näissä elämän nousuissa ja laskuissa tarvitaan meiltäkin myös malttia vaikka todellisuudessa juoksemme aikaa vastaan. Ja sitä se konkreettisesti on kun ikää on 90 ja 100 välissä. Tuossa arvokkaassa iässä olevien asiakkaiden kohdalla sitä niin toivoo, että jossain vaiheessa ne vastoinkäymiset heillä loppuisivat tai ainakin helpottuisivat. Toiveet täyttyisivät ja elämän viimeiset vuodet tai kuukaudet he saisivat viettää kotona eikä palloteltavana sairaalan ja terveyskeskuksen väliä. Silloin kun joku toinen tekee päätöksen sinun elämästäsi ja paikasta jossa sinä tulet loppuelämäsi asumaan, oman kodin kaipuu on kova. Asiakas on jopa miettinyt hoitajan palkkaamista kotiin 24/7 jotta vain pääsisi sinne oman kodin turvaan ja lämpöön – elämään viimeiset hetket niinkuin itse haluaa.

 

”Vaurautta ei ole olemassa ilman pelkoa tai pettymystä,
eikä vastoinkäymisiä ilman lohtua ja toivoa.”
-Francis Bacon-