Kanta-Hämeen sparrattavat valittiin

10.5.2017

Yritysten kasvuohjelmaan Kanta-Hämeen Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 53 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on sukupolvenvaihdosta suunnitteleva, teknisten tekstiilien kehittäjä Foxa Oy Forssasta. Kanta-Hämeen Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Terveyssisar, RaamiDaamit Oy, Naivistit Iittalassa –säätiö, Bravehair ja Zeeta Oy Hämeenlinnasta, Asemanpuiston Lääkärikeskus, LeikkiSet Oy ja Foxa Oy Forssasta, Parolan Rottinki Oy ja ATP Automation Ltd Oy Hattulasta, Riihimäen Ritema Oy ja SmartDOG Ky Riihimäeltä, Samet Group Oy Janakkalasta, Mob Markkinointi Oy Hollolasta sekä Hevosopisto Oy / Hevosurheilun valmennuskeskus Ypäjältä.

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi metalliteollisuuden alihankintaan, valaistukseen, koiran käyttäytymisen tutkimiseen, somemarkkinointiin, rottinkikalusteiden designiin, kehystämiseen sekä terveydenhuoltoon ja kotipalveluun.

Tuomaristo kiinnitti huomiota mm. markkinapotentiaaliin, liikeidean uskottavuuteen sekä skaalautuvuuteen, kasvuhaluun ja -mahdollisuuksiin, hakemuksen laatuun ja siihen, onko yrityksen todennäköistä hyötyä Kasvu Openin kaltaisesta sparrausprosessista.

“Hakemuksia tuli jälleen yli 50 ja tuomaristo kävi perusteellisia keskusteluja kunkin yrityksen kohdalla. Valituiksi tulleiden joukko kuvastaa hyvin Kanta-Hämeen monipuolista toimialarakennetta. Lisäksi positiivista on se, että hakemuksia tuli koko maakunnan alueelta,” kommentoi tuomariston puheenjohtaja, toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehitys Oy:stä.

Ei-valittujen yritysten kohdalla kyse oli useimmiten siitä, että suunnitelma kasvusta ja sen toteuttamisesta ei tullut selkeästi hakemuksesta ilmi.

Tuomaristoon kuuluvat Käen lisäksi Juha Haukka (Hämeen Yrittäjät), Jussi Eerikäinen (Hämeen kauppakamari), Hannu-Heikki Saarinen (Forssan Yrityskehitys Oy), Juha Siitonen (Optistock Oy), Erkki Taskinen (YritysVoimala Oy) ja Rolf Nygård (Finn-Korkki Oy).