Muutto on yksi stressaavampia tapahtumia, kaikki tietävät sen. Miltä se sitten tuntuu kun muuttaja on yksinäinen, yli yhdeksänkymmentä vuotias, liikuntarajoitteinen, eikä hän itse pääse edes käymään vanhassa asunnossa monen kuukauden kuntoutusjakson jälkeen? Kuulostaa hurjalta.
Me tapasimme Saaran (nimi muutettu) ja pidimme palaverin. Me hoitaisimme kaiken! Teimme yhdessä huolellisen suunnitelman ja ryhdyimme toimeen.
Hoidettavia asioita oli paljon mm.:
- Edullisin muuttovaihtoehto ja muutettavien tavaroiden listaus ja pakkaus
- Sähkösopimuksen siirto
- Kotivakuutuksen siirto
- Osoitteenmuutos postiin
- Turvapuhelimen siirto
- Muutto
- Uusien kalusteiden ja tavaroiden hankinta
- Uuden kodin järjestäminen asuttavaan kuntoon
Saara ei halunnut muuttaa kaikkia tavaroitaan, uusi asunto oli pienempi ja hän halusi saada piristävää ilmettä uuteen elämäntilanteeseen. Valitsimme muutettavat tavarat yhdessä valokuvien perusteella ja hoidimme pakkauksen. Muuttofirmat ovat melko hinnakkaita pienessä muutossa, joten edullisin vaihtoehto oli noutaa muuttolaatikot itse ja vuokrata auto yhden muuttomiehen kera.
Saaralla ei ole verkkopankkitunnuksia, joten kaikkien sopimusten siirrot hoidimme yhdessä puhelimella.
Uusia kalusteita ja hankintoja pohdimme yhdessä ja näissäkin Saara halusi olla säästäväinen. Löysimme uuden sängyn, maton, tuoleja, tekstiilejä ja yöpöydän Fidasta ja Kierrätyskeskuksesta. Saara oli hyvin tyytyväinen edullisista ja juuri hänelle sopivista löydöistä!
Kotiutumispäivänä Saara saapui uuteen, valmiiksi järjestämäämme kotiin, jossa kaikki tavarat olivat paikallaan, verhot ikkunoissa ja kukkia pöydällä. Kauppareissun jälkeen oli hyvä juoda kahvit ja hengähtää. Saara oli onnellinen, että kaikki oli hoitunut juuri sovitusti ja ajallaan. Nyt olisi aika aloittaa uuteen kotiin totuttelu, palata ruuanlaiton ja omien puuhien pariin. Säännölliset käynnit Saaran luona jatkuvat ja tulevaisuus näyttää valoisalta, on helpottavaa tietää, että..
’Kyllä. Kaikki järjestyy!’