Niin se kesä taas hurahti ohi. Ei kuitenkaan ohi niin etteikö siitä olisi nauttinut vaan kalenterin ohi 🙂 Annukan kanssa aloittaessamme yritystoimintaa, saimme molemmat tahoillamme kuulla eri suunnilta kuinka yrittäjillä ei ole lomia. Aikaisemmissa työpaikoissa töitä tuli tehtyä lomien eteen, siis töitä tehtiin jotta pääsi lomalle. Mahdollisimman pitkälle lomalle, jotta ei tarvinnut miettiä työasioita. Kun sieltä lomalta piti pakottautua takaisin töihin, sunnuntai-illan fiilis ei ollut katossa. Samaisen fiiliksen pystyy aistimaan myös sosiaalisessa mediassa kun ihmiset päivittävät tuntemuksiaan lomien loppumisesta.

Kuinka kesä sitten meni meillä yrittäjillä?

Viikkojen yhtä jaksoista lomaa ei kumpikaan meistä pitänyt, vaan otimme lomapäiviä itsellemme sen mukaan miten tarvitsimme. Järjestelimme asiakaskäyntejä niin, että lomapäivät onnistuivat. Voisi siis sanoa, että olimme lomalla töissä koko kesän. Lapset palaavat kouluun ja hoitoon, arki saapuu koteihimme ja me Annukan kanssa olemme virtaa täynnä. Kesä toi mukanaan jälleen jotain uutta. Katsotaan mitä syksyn aikana saammekaan aikaiseksi.

Kesän aikana asiakkaiden kanssa on vietetty paljon aikaa ulkona ja ihasteltu niin upeita puutarhoja erivärisinä kukkineen kuin maisteltu tuoreita marjoja. Katettu aamupala parvekkeelle auringon lämmittäessä ihanasti heti aamusta. Innostuttu pakastamaan marjoja ja leipomaan mansikkapavlovaa. Muisteltu lapsuuden kesiä ja varsinkin olympialaisia joita televisiosta tuleekin yötä päivää. Unohtamatta tarinoita Helsingin olympialaisten tunnelmasta.

Vuodevaatteisiin on saatu tarttumaan kesän raikkaat tuoksut kun niitä on pystynyt hyvin ulkona tuulettamaan. Kaikki asiakkaamme kun eivät enää itsenäisesti pysty nauttimaan ulkoiluista, niin onneksi on keinoja saada luonnon tuntua sisälle kotiin. Ja kuinka kauan istuskelimmekaan muistisairaan asiakkaamme kanssa lasten leikkipuistossa vain ihastelemassa nauravaisia, juoksentelevia lapsia. Kävelymatkalla puistoon tutkiskelimme eri puiden lehtiä ja löytyipä mukaan vadelmiakin.

Tuntuu, että asiakkaatkin ovat olleet kesällä enemmän irti arjen rutiineista. Työpäivät eivät ole alkaneet kukonlaulun aikaan vaan aamut ovat osalla asiakkaista käynnistyneet hieman hitaammin, koska kesä ja kesätunnelma 🙂

Kesä toi mukanaan myös yhden asiakkaan syntymäpäiväjuhlat sekä Annukan omat hääjuhlat. Ihania kesäjuhlia ja aivan ihanat kesäsäät hellivät juhlijoita!

Jos pystyt tunnistamaan alla olevasta kukkakimpusta kaikki luonnonkukat, niin tiedät kuinka monta kymmentä vuotta yksi asiakkaamme täytti 🙂

Vaikka kuinka otti itsekin yrittäjänä irti rutiineista kesälomapäivinä, ei voinut välttyä kuitenkaan muistihoitaja koulutuksen aiheista 🙂

Kaikenkaikkiaan ihana kesä ja loma sekä kesäloma. Ihana arki saapukoon sekä syksyn pimenevät illat. Otamme ne ilolla vastaan.