Keväällä 2015 kävin yhdessä Annukan kanssa Tampereella Suomen Mielenterveysseuran järjestämässä seminaarissa jossa saimme Seniori Hyvinvointitreenien ohjaajakoulutuksen. Tässä kuussa pääsemme toteuttamaan seminaarissa opitut asiat. Osallistujille treenit ovat maksuttomat! Jos tunnet, että isäsi, äitisi, kummisi, kaimasi, ystäväsi, anoppisi tai naapurisi voisi näistä treeneistä saada iloa arkeen, niin muista vinkata 🙂 Emme paljasta vielä treenien ohjelmaa, mutta luvassa on hyvää mieltä ja pullakahvit joka kerralla.

Hyvinvointitreenien mainos, klikkaa tästä

Elämän iltapäivässä moni huomaa jääneensä yksin pohtimaan ajan kulua ja elämän yksitoikkoisuutta. Suomen Mielenterveysseura on kehittänyt tähän tilanteeseen Hyvinvointitreenit, joka on mielenterveyttä edistävää toimintaa. Treenien tehtävä on tuoda elämäniloa, innostaa ja luoda mielen hyvinvointia. Hyvinvointitreenit tarjoavat mielekästä toimintaa ja virkistystä. Treenit ovat lisäämässä elämäniloa, auttamassa oivaltamaan toinen toisestaan saatavan voiman merkitystä ja löytämään myös omia voimavaroja.

Hyvinvointitreenien tarkoitus on motivoida ikäihmisiä etsimään harrastuksia oman mukavuusalueensa ulkopuolelta. Treenien antia ovat uudet ystävyyssuhteet, ilon jakaminen ja uuden näkökulman tuottaminen arkeen. Jollekulle saattavat treenit olla ainoa juttuhetki viikon aikana. Hyödyllistä on tutustuminen kotiseutuun, paikallisiin nähtävyyksiin ja kulttuuriin, liikuntaa unohtamatta. Hyvinvointitreenejä tarvitaan myös uusien ajatusten herättäjänä ja muistojen sekä elämysten luojana. Hyvinvointitreenit ovat selvästi olleet hyväksi muistisairaille. Muistot ja laulujen sanat tulevat mieleen ja edistävät omaa hyvinvointia.

Ryhmässä oman paikan löytyminen lähentää jopa niin, että Hyvinvointitreeneissä syntyneet ystävyyssuhteet jatkuvat ja rikastuttavat arkea pitkälti tulevaisuuteen. Yleensäkin jo kodin seinien ulkopuolelle lähteminen on monelle ikääntyvälle saavutus, jota voi treenien jälkeen onnistuneesti jatkaa.

Vastaa