Hups, siitähän on muutama tovi kun viimeksi on blogiin kirjoitettu kuulumisia. KasvuOpen teki sen mitä lupasi: sai yrittäjän päät pyörälle, onneksi positiivisella tavalla 🙂 Koko kesä on tehty töitä ja tietenkin valmisteltu/osallistuttu KasvuOpenin päiviin. Vaikka kesällä emme viikkojen yhtäjaksoista kesälomaa ole pitäneet,  niin lomapäiviä olemme viettäneet. Toinen meistä on reissannut Suomen rajojen ulkopuolelle ja toinen pysytellyt tiiviisti Suomen maan kamaralla 🙂 Nyt kun lapset on saatu taas opintielle ja arki pyörähtänyt kunnolla käyntiin, tavallinen arki on ihan tervetullutta. Helpon paluun arkeen tekee se, että omasta arjesta on tehnyt jo valmiiksi mukavaa. Ihan tuo hyvä, tavallinen arki johon on ihana ja helppo herätä. Meidän kaikkien olisi tärkeää muistaa Maaret Kallion viisaat sanat  ”ihmiset eivät osaa arvostaa tavallista elämää tarpeeksi ollakseen onnellisia”.

Kesäiset työpäivät ovat kuitenkin hieman erilaisia kuin talven. Ensinnäkin asiakkaille voi lähteä (säiden niin salliessa, mitä kylläkään kesäkuussa ei muutamaa päivää lukuunottamatta ollut) pyörällä! Ulos on myös helpompi lähteä asiakkaiden kanssa. Valoisuus piristää ja virkistää asiakkaita, joten kesällä tulee selvästi enemmän lähdettyä ja tehtyä erilaisia asioita. Lounaan voi syödä ulkona, kesäkukkia voi hakea kasvitarhalta ja istuttaa sopiviin ruukkuihin, jäätelön voi nauttia torin vilinässä samalla kesän muotia ihmetellessä. Kesällä tulee tehtyä myös extempore juttuja, mitä on kauan (lue vuosia) jo suunnitellut. Tällainen oli yhden päivän matka toiselle paikkakunnalle 🙂

Osa työtehtävistä kuitenkin pyörii samanlailla kuin talvellakin, mikä pitää työkalenterin ihanan selkeänä. Näitä ovat joka viikkoiset siivoukset, kaupassa käynnit, ruuanlaitot ja leipomiset, asioiden hoitamiset, saattoapu sairaalan tutkimuksiin, lääkkeiden hakeminen/jakaminen, suihkutukset, lääkärikäynnit, hammaslääkäriaikojen varaukset, omaishoitajien auttaminen ja tukeminen, intervallijaksojen varaaminen, muistitutkimusten tekeminen. Ja ennenkaikkea sen tavallisen, ihanan ja mielekkään arjen tukeminen <3

Loppuun laitan vielä pienen maistiaisen KasvuOpenin pitchauksestamme…. Kyllä sitä kaikenlaisiin tilanteisiin yrittäjinä on joutunut. Huh, mutta kaikesta on selvitty ja vieläpä ihan kiitettävästi 😉 Varsinkin tästä osiosta saimme paljon kiitosta, joten olkaapa hyvät:

Mitä kaikkea olemme kokeneet asiakkaiden kanssa

Olen leiponut korvapuusteja yhdessä muistisairaan kanssa

Olen istuttanut puutarhakukkia yhdessä 90-vuotiaan rouvan kanssa

Olen hakenut Intialaisesta ravintolasta ruokaa asiakaspariskunnalle, vastapainoksi kunnalliselle ateriapalvelulle

Olen hoitanut muuton asunnosta toiseen asiakaan ollessa hoitokodissa, jotta hän pääsi kotiutumaan suoraan uuteen, esteettömään kotiin.

Olen hoitanut säärihaavaa, antanut rokotuksia, järjestänyt lääkärikäyntejä ja tehnyt muistitutkimuksia

Olemme pitäneet kädestä kiinni saattohoidossa olevaa muistisairasta miestä, hänen puolisonsa, omaishoitajan toiveesta

Olemme vieneet asiakkaita Ahvenistolle, Markkinoille, Cafe Skogsteriin, vaatekaupoille ja vaikka minne

Ihanaa, kiireetöntä, nautittavaa ja onnellista arkea JUST SULLE <3