Asiakkaitamme on viime viikkoina, niinkuin nyt valtamediaakin, puhuttanut paljon tulevat presidentinvaalit sekä varsinkin ehdokkaat. Olemme käyneet monia mielenkiintoisia ja hauskoja keskusteluja eri ehdokkaista sekä puolueista. Asiakaskunta kun pitkälti koostuu 20-luvulla syntyneistä, niin heillä on kokemusta myös aika monen presidentin toimikaudesta. Onpahan yksi asiakkaamme ollut sekä Kekkosen että Koiviston kanssa juttusillakin.

 

 

Mietinnässä on myös ollut miten pääsisi äänestämään. Tähän aikaan vuodesta ilma ei välttämättä ole ihan suotuisa rollaattorin kanssa kävelemiseen vaalipäivänä. Äänestyspaikka saattaa olla pidemmällä kuin totutun päivänlenkin varrella. Olemme auttaneetkin asiakkaitamme tässä ja ilmoittaneet heidät kotiäänestykseen. Kuka sitten saa äänestää kotona?

 

Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

 

Kotiäänestykseen pitää vain muistaa ilmoittautua ajoissa. Omat asiakkaamme olivat erittäin tyytyväisiä kun saimme hoidettua äänestämisen helpoksi. Kotiäänestys myös tapahtui todella sukkelasti. Asiakkaidemme kotiin tuli aiemmin sovittuna ajankohtana 2 vaalitoimitsijaa korin kanssa jossa oli kaikki tarpeellinen äänestämiseen. Asiakkaiden kanssa olimme katsoneet valmiiksi jo minkä pöydän ääressä äänestäminen tapahtuu ja miten vaalisalaisuus saadaan huomioitua.

 

 

Sunnuntaina sitten jännitetään kuka on Suomen seuraava tasavallan presidentti 🙂 Muistakaahan käydä äänestämässä.