Linda sai kokeiluun työpäiviinsä tukisukat. Yllätyys, ne ei olekkaan violetit 🙂 Tällä kertaa vähän rokkia työpäivään.

Tukisukasta tulee mieleen erittäin kireät, vaikeasti jalkaan laitettavat veritulppien ehkäisyyn tarkoitetut tukisukat. Niitä on muutamien asiakkaiden kanssa laitettu (lue otsa hiessä ja välillä melkein luovuttaen) yhteistyöllä jalkoihin. Ei muuten ole ihan helppoa iäkkäämmän ihmisen yksin saada niitä jalkaan ja monesti ne jääkin harmillisesti laittamatta. Monet mieltävät tukisukat vain ikäihmisten käyttöön tarkoitetuiksi. Kompressiosukat on tutumpi sanana vaikka tarkoittaa samaa asiaa. Monet käyttävät varsinkin urheillessa kompressiosukkia. Ehkä se on enemmän urheilullisempaa sanoa, että ”käyn lenkillä ja käytän aina jalassani kompressiosukkia”, kuin ”käyn aina lenkillä tukisukkien kanssa”.

Työ jossa pääsee liikkumaan on ihanaa, joten miksi sitten ei pitäisi huolta jaloistaan työpäivän aikana?

Jokainen hoitotyötä tekevä tietää kuinka tärkeää on saada pitää jalassaan työpäivän aikana hyviä työsandaaleita. Hyvin jalassa pysyvät työsandaalit oli kultaa varsinkin sairaalassa työskennellessäni, sillä usein työpäivät oli sen verran vauhdikkaita. Nykyään hoitajilla ja lääkäreillä näkee lenkkareita työkenkinä. Tämän hetkisessä työssä tulee käytettyä työkenkiä myös usein. Työkenkien kanssa on turvallisempaa kävellä liukkaita vanhoja portaita kuin liukastella niissä sukissa tai talvella villasukissa. Sitä kun kuitenkin asiakkaille tulee kerrottua tapaturmien ehkäisystä, niin on ihan järkevää myös itse toimia niin ettei satu työtapaturmia. Seuraavaksi sitten pitääkin testata kuinka nämä tukisukat toimivat yhdessä Color4Caren työsandaaleiden kanssa.

Testissä olevat tukisukkien kompressio on 16-18 mmHg, joten työpäivän aikana ne eivät alkaneet puristaa tai tuntua epämukavilta. Aikaisemmin on ollut käytössä urheiluliikkeestä ostetut kompressiosukat ja niiden käyttäminen töissä jäi juurikin tuon puristamisen tunteen vuoksi. Ehkäpä ne onkin enemmän tarkoitettu siihen urheilemiseen… 🙂

Color4Care yrityksenä on jäänyt jostain syystä aikaisemmin pimentoon, MUTTA mitä kaikkea kivaa heiltä löytyykään! Ihanaa kun hoitoalalle ollaan tuomassa kunnon värejä ja kaikkea muutakin alaan liittyvää materiaalia. Tein jo innoissani listaa mitä kaikkea sitä terveydenhoitajana/muistihoitajana voisi vielä tarvita työssään ja laittaa tilaus sisään. Ihan loistavaa!