Olipa kesä <3

Olipa upea kesä ja mitkä helteet, ulkoiluilmoista puhumattakaan 🙂 Kuvien kera pääset osaksi meidän työtämme kesähelteillä. Upeat säät poikivat reissuja asiakkaiden kanssa niin torille kahveelle kuin Tyrväntöön. Toki helle otti ajoittain osalle heistä aika koville. Onneksi keksimme keinoja millä saada tukalaa oloa helpommaksi.

Meillä on ollut koko kesä aikaa nauttia kesän makuja ja olla läsnä kiireettömästi asiakkaidemme luona, asuvat he sitten kotonaan tai hoivakodissa. Kiireettömällä läsnäololla vahvistamme heidän hyvinvointiaan ja erityisesti muistisairaiden hyvinvointia. Kun muistisairaan lähimuisti huononee ja sairaus etenee, läsnäololla on suuri merkitys. Sillä on merkitystä meille jokaiselle. Niin on myös sillä, että jokaista asiakasta kohdellaan kunnioittavasti. Jokaisella heistä on oma tarinansa ja jokaisella tarinalla on merkityksensä. Ikäihmiset ja varsinkin muistisairaat aistivat meitä vaikka eivät osaisi ilmaista itseään tarpeeksi. Meidän tehtävä on vahvistaa heitä, ei vaimentaa. Me pystymme omalla käyttäytymisellämme vaikuttamaan siihen, kuinka asiakkaidemme ja varsinkin muistisairaan arki sujuu.

Me olemme asiakkaidemme puolella. Hyväksymme yhdessä asiakkaan kanssa sen, jos meidän apu ei jossain elämänvaiheessa ole enää riittävä, vaan apuja tarvitaan meidän lisäksi muilta – kaupungilta tai toisilta yrittäjiltä. Hyväksyminen ei kuitenkaan aina käy asiakkaalta helposti. He ovat tottuneet siihen, että sama, luotettava ihminen käy kotikäynneillä aina sovitusti. Ei tarvitse miettiä milloin me tulemme paikalle tai kuka sieltä tulee, vai tuleeko kukaan. Asiakkaamme tietävät kyllä kuka meistä naisista tulee ja mihin aikaan. Sitä he eivät aina tosin tiedä, mikä yllätys meillä saattaa olla mukana 🙂 Välillä omasta pihasta noukitut kukat tai omenat tai sitten leipomiseen tarvittavat ainekset. Onneksi nämä toimintatavat eivät meiltä lopu vaikka lisää apuja muilta toimijoilta tulisi asiakkaalle lisää. Toimiva yhteistyö voi antaa haluttua ja arvokasta lisäaikaa kotona asumiseen. Suurin osa, oikeastaan kun tarkemmin miettii, niin jokainen kotona asuva asiakkaamme haluaa tällä hetkellä viettää elämän loppuun saakka omassa kodissa. Saman katon alla asumista on monella jo reilut 50-vuotta. Me olemme asiakkaidemme puolella myös silloin jos joku haluaisi heidät jo pois kotoa tai kokevat kohtelun olevan epäkunnioitettavaa. Me olemme heidän puolellaan silloinkin kun kotona asuminen ei ole enää mahdollista ja mietimme yhdessä mistä löytää kodista seuraavaksi paras paikka jossa viettää elämän viimeiset vuodet tai hetket.

90v asiakkaamme antoi spontaanisti palautetta, kahvikupposen ääressä, vakituisen maanantaisen aamukäynnin aikana näin:” tätä parempaa hoitoa ei mistään muualta saa”. Paras kiitos tulee todella asiakkailta <3 Ja kun me puhumme asiakkaista, se tarkoittaa heitä kaikkia joita me pystymme toiminnallamme ja työllämme auttamaan, usein siis ikäihmisen lisäksi hänen puolisoaan sekä myös omaisia joiden kanssa yhteystyössä rakennetaan toimivat puitteet, jotta kotona asuminen on mahdollista.

Kesällä on helppo olla myös optimistinen runsaan valoisuuden saattelemana. Asiakkaamme lohkaisi valoisuuden innoittamana kotikäynnillä, että ensimmäiset sata vuotta meni nopeasti joten hän toivoo että seuraavat sata vuotta menisivät vähän hitaammin 🙂 Tästä siis mallia jokaisen omaan arkeen! Nautitaan päivistä, työstämme ja toisistamme.  Työstä on helppo nauttia kun jokainen työpäivä vain on niin mukava, vaikkakin hyvin erilainen ja yllätyksiäkin asiakkaamme kyllä osaavat meille järjestää.

Niin ja löysipä yksi Terveyssisarista kesällä itselleen ihka oman vedenkin.

Pitäisikö tämän innoittamana lanseerata Terveyssisarelle ihan oma terveysjuoma 🙂