En tiennyt tätä blogikirjoitusta tehdessäni kuinka ajankohtaiseksi tämä tulisikaan.

Työni yksi parhaimmista puolista on saada toteuttaa asiakkaiden toiveita. Kun aikaa löytyy asiakkaan kanssa keskusteluun, pääsee kuuntelemaan välillä ihan uskomattomia tarinoita menneiltä vuosilta tai vuosikymmeniltä. Huomaan välillä uppoutuvani syvälle kerrontaan, koska monet matkakertomukset tai sota-ajan muistot ovat kuin suoraan elokuvista.

Asiakkaani on kertonut minulle jo monet tarinat reissuistaan Pariisiin. Kuinka hän on istuskellut Pariisin kahviloissa ja seurannut katuvilinää ilman aikataulua tai kiirettä. Ihaillut Pariisiin taidetta ja kulttuuria. Kun hän muistelee Pariisia,  ihanat muistot valtaavat mielen. Enää hänellä ei ole mahdollisuutta lähteä reissuun joten päätimme lähteä hakemaan tuota pariisilaista tunnelmaa ihan täältä Hämeenlinnasta.

Paikaksi valitsimme Skogsterin, koska se jos jokin tuo mieleen juuri Pariisin. Tilasimme cappuccinot sekä macaron-pikkuleivokset ja nautimme ne rauhassa ikkunan ääressä istuskellen ja katuvilinää seuraillen. Asiakas ihaili kovasti Skogsterin sisustusta ja mietti miten ihmeessä pariisilainen tunnelma olikin saatu luotua niin aistikkaasti.

Viikonloppuiset uutiset Pariisista olivat myös puhuttaneet asiakastani. Hän oli katsonut omasta Ranskan kartastaan tarkalleen kohdat joista mediassa puhuttiin. Tänään keskustelimme paljon aiheesta. Vaikka itsellä päällimmäisenä on ajatus, että maailma ei ole enää niin turvallinen matkustaa kuin vuosia sitten, niin on sitä ennenkin tapahtunut kaikenlaista. Asiakas nimittäin kertoi mitä itse oli kohdannut. Vuosikymmeniä sitten hän oli juurikin Pariisissa joutunut keskelle väkivaltaisuuksia täysin yllättäen. Tästä riittikin sitten taas juttua. Keskustelun jälkeen tulimme yhdessä siihen tulokseen, että maailmalla tapahtuu paljon asioita, joista osaa käsitellään enemmän mediassa ja osaa ei ollenkaan.

Päätimme myös suunnata uudelleen Skogsteriin hakemaan sitä pariisilaista tunnelmaa keskelle arkea. Viimeistään sitten kun historiallinen museo on muuttanut Skogsterin kanssa samaan taloon.

Pekka Rautiainen
Pekka Rautiainen
Pekka Rautiainen
Pekka Rautiainen
Pekka Rautiainen

Vastaa