Kysyimme teiltä jonkin aikaa sitten, mikä kotipalvelussa ja kotihoidossa kiinnostaa – tässä muutama vastaus. Kysymyksiä voi lähettää jatkossakin, vastausten pohtimisen kautta työ näyttäytyy itsellekin uusista kulmista!

Kysymys: Onko ajatuksenne kotityöpalvelusta muuttunut kuluneen vuoden aikana?

Me vastaamme: On ja ei. Paljon on ollut ennalta tuttua ja paljon sellaista, josta on kuullut ja nyt nähnyt todeksi – nämä usein sitä kurjempaa puolta mm. yksinäisyyden rajuus ja kunnallisen terveydenhoidon valtava resurssivaje.

Ehkä merkittävin asia johon olemme kiinnittäneet huomiota, on se mikä ei ole julkisessa keskustelussa pinnalla. Kotipalvelu sana yhdistetään siivoamiseen ja nopeisiin hoitohyppyihin, joissa tehdään ’se mitä ehditään’. Meidän työarjessamme kotityöpalvelu sanalla on laajempi merkitys ja olemme nähneet todeksi myös valoisan puolen: elämänilon palaamisen ja hyvinvoinnin lisääntymisen. Ikäihmisen arki on jatkuvaa luopumista, mutta mikä riemu syntyykään kun löytyy täysin uusia keinoja elää omannäköistä elämää omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kysymys: Teettekö te muutakin kuin siivousta?

Me vastaamme: Kyllä, paljonkin. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään asiakasta, jonka luona kävisimme vain ainoastaan siivoamassa, mutta muutama asiakassuhde on kyllä alkanut näin. Tutustumisen ja luottamuksen kasvun myötä asiakassuhteet nopeasti rikastuvat ja suhteista kasvaa helposti kokonaisvaltaista yhteistyötä. Siivoamisen rinnalle tulee ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, seurustelua ja kaikkea kivaa mieltä virkistävää yhteistä puuhaa.

Kysymys: Vaatiko paljon työtä perustaa oma yritys?

Me vastaamme: Oikeastaan paljon paperityötä ja yhteydenottoja sinne ja tänne. Paljon tuli opiskeltavaa mm. lainsäädännöstä sekä yrittäjyydestä. Annukalla yrittäjyysopinnot kuuluivat kotityöpalvelututkintoon. Linda suoritti yrittäjyyskurssin ennen yrittäjyyden alkamista. Tämä mahdollistaa myös starttirahan hakemisen. Vaikka aikaa hurahtikin varsinkin siihen paperityöhön niin samalla se oli mielenkiintoista sekä opettavaa.

Kysymys: Haluaisin tulla teille töihin, onko se mahdollista?

Me vastaamme: Tätä on kysytty vuoden aikana montakin kertaa. Lisäksi meiltä on kysytty otammeko oppisopimusopiskelijoita yritykseen. Ilmoitamme heti kun tarvitsemme lisää käsipareja tähän työhön. Katsotaan mitä uusia tuulia olemme kaavailleet 🙂

Vastaa