”Hyvinvointi on hyvää elämää, mutta mitä on hyvä elämä. Hyvän elämän määritelmä lienee pohdituimpia teemoja ihmiskunnan historiassa.”, toteaa Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen. Kuulun itse Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseuran hallitukseen ja olen innoissani kun pääsen suunnittelemaan erilaisia toimintamuotoja mitä mm. ikäihmisille voimme tarjota yhdistyksen kautta. Ainakin ikäihmisten hyvinvointiryhmä on tulossa, jota lähden suunnittelemaan yhdessä Annukka Rautiaisen kanssa.

Lukemani Hyvinvoinnin lähteillä- artikkelikokoelma käsittelee asiantuntijoiden johdolla hyvinvoinnin eri osa-alueita. Terveydenedistämisen pääpiireitäkin ovat artikkelikokoelmassa mainitut ravinto, liikunta, riittävä uni sekä sosiaalinen pääoma. Sosiaalisen läsnäolon tunteen tiedetään virkistävän, kohentavan mielialaa ja lisäävän terveitä ikävuosia.

”Kodin merkitys ihmiselle on valtava, matemaattisesti ilmaistuna ainakin kaksi kolmasosaa koko elämänkaaresta.” Tämän vuoksi on selvää, että ennaltaehkäisevä terveydenhoito kotiin annettuna palveluna tukee sekä turvaa ikäihmisten kotona pärjäämisen mahdollisimman pitkään.

IMG_7090

Vastaa