Läheisen hoitaminen kotona on arvokasta ja korvaamatonta työtä. Vaikka tehtävä olisikin sinulle luontevaa ja tärkeää, voi se tuoda elämääsi monia haastavia tilanteita. Jo se, että läheisen muistisairaus tuo elämään monia käytännön haasteita voi aiheuttaa omaistaan kotona hoitavan elämään paljon kuormitusta. Näiden käytännön asioiden lisäksi omaishoitajan haasteina on se miten muistisairaus muuttaa läheistä suhdetta. Puolisosta tulee hoidettava tai vanhemmasta hoidettava.

Jotta jaksaisit tehdä omaishoitajan vastuullista ja tärkeää työtä, on hyvä myös huolehtia omasta jaksamisesta.

Psykoterapeutti Eveliina Haikalla.  on useiden vuosien kokemus erilaisten psykologisten ongelmien hoidosta. Hän on nähnyt työssään kuinka tärkeää on erilaisten ongelmien ennaltaehkäisy ja kuinka terapeuttisilla menetelmillä pystytään vaikuttamaan psykologisten ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Hoidon tärkein tavoite on luoda sinulle mahdollisuus olla hoidettavana. Terapeutti on juuri sinua ja sinun tarpeita varten. Hoidon aikana pääset pohtimaan omaan jaksamiseen heikentävästi vaikuttavia tekijöitä ja niiden seurauksia. Erilaisten hoitomenetelmien avulla sinulla on mahdollisuus oppia uusia taitoja huolehtia itsestä omaishoitajan vastuullisen ja välillä raskaan roolin ohella. Näiden taitojen avulla sinun on mahdollista ennalta ehkäistä mahdollista uupumista.

Hoitoon voit tulla ilman lääkärin lähetettä. Hoito koostuu aluksi kolmesta arviointikäynnistä, joiden aikana kartoitetaan yksilöllisesti asiakkaan tapaamiset voidaan toteuttaa myös sinun kotonasi .