Opiskelen Ammattiopisto Tavastiassa Kotityöpalvelujen ammattitutkintoa ja suoritan työssäoppimisosuutta Hämeen Terveyssisaren ohjauksessa. Saimme koulusta tehtäväksi kirjoittaa, miksi olemme hyviä kotityöpalvelutyöntekijöitä ja jaan oman vastaukseni mielelläni myös täällä:

Minä, Annukka, olen hyvä kotityöpalvelutyöntekijä!

AIKA

_MG_1396

Koska ostopalveluissa aika on rajallista, on olennaisen tärkeää osata käyttää aikaa. Kiirehtiminen on enemmän totuttu tapa, kuin todellista ajanpuutetta. Arvostan aikaa ja sen viisasta käyttöä, keskittymistä ja läsnäoloa. Jos minua kaivataan kahvipöytäseuraksi, olen läsnä, keskustelen ja kuuntelen mielelläni. Jos minua kaivataan siivoamaan isompikin talo, se tulee hoidetuksi ammattitaidolla sovitussa ajassa.

JÄRKI

Maalaisjärki ja käytännöllisyys ovat hienoja asioita, mutta taito osata yhdistää ne vallitseviin sopimuksiin ja asiakkaiden itsemääräämisoikeuteen takaa kokonaisvaltaisesti parhaan paketin. Minulla on sekä tilannetajua, että syvää arvostusta yksilön henkilökohtaisia tarpeita kohtaan.

LUOTTAMUS

Rehellisyys kaikessa kantaa eteenpäin. Epärehellisyys paljastuu aina ja menetettyä luottamusta on vaikea saada takaisin – näiden totuuksien valossa minun ei ole tarvetta piilotella mitään.

KÄDET

Taitava kädenjälkeni näkyy monessa. Osaan tehdä taidetta, osaan leipoa, siivota, hoitaa puutarhaa, osaan avustaa tietotekniikassa, asiakirja-asioissa ja kauppapalveluissa sekä monessa muussa. Siivoan jälkeni ja vien työt valmiiksi asti. Mutta pidän mielelläni myös kädestä kiinni – joskus ystävällinen kosketus on enemmän kuin kaikki tehdyt työt yhteensä.

HYMY

Olen onnellinen ja iloinen. Hymyilen paljon ja jokainen hymy jonka saan vastalahjaksi saa minut hymyilemään lisää. Jos olisi vain yksi tavoite, se olisi saada asiakkaalta hymy, joka näkyy silmissä asti.

-Annukka Yliruusi-

Vastaa