Voiko ystävän ostaa? Iso kysymys.

Jo jonkin konkreettisemman avun ostaminen on monelle pohdinnan paikka. Onko perusteltua ostaa itselleen siivous tai asiontiapua? Entä terveydenhoitopalvelua kotiin tuotuna? Ajatuksissa saattaa pyöriä monelaisia kysymyksiä, kuten ’olenko laiska ja saamaton jos ostan apua?’ Fyysisten vaivojen sietokykyä koetellaan joskus kovastikin.

Entä jos jaksaa kyllä vähän siivota, mutta ei valmistaa kunnollista ruokaa vain itselleen? Yksin ollessa kun ei ruoka välttämättä maita. Tai jos siitä on vuosia, kun on kertonut omia kuulumisia kenellekään? Tai jos ihan vain haluaisi keskustella päivän asioista; pikkulinnuista, joita laudalla käy. Tai telkkari-sarjoista, Presidentistä, säästä ja vanhoista valokuvista. Tai jos haluaisi päästä kahville oikein Kahvilaan, käymään kirpputorilla tai Prismassa asti?

Kynnys on korkea, mutta tuon kynnyksen ylittäneiden ilo saa meidät vakuuttumaan vastauksesta. Voi ostaa. Hyvillä mielin! Rohkeus lisää rohkeutta, ilo lisää iloa 🙂

Maailman avartuminen uudelleen, keskustelujen ja kotoa lähtemisen kautta tuo takaisin elämäniloa, joka vain kasvaa kun sitä ruokkii säännöllisesti. Hiipuneet suunnitelmat palaavat ja luovuus nousee esiin. Vanhat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet heräävät eloon ja kuinka piristävää niihin onkin palata nykyaikaisin konstein; youtubesta löytyy vaikka mitä! Ja kirjastosta voi varata netin kautta helposti kaikkea mielenkiintoista!

On tärkeää olla paras ystävä itselleen! Pitää itseään arvossa ja suoda itselleen hyvää 🙂

Hyvää Ystävänpäivää Kaikille!

Toivottaa Linda ja Annukka

friends

Vastaa