Aikaisemmassa blogikirjoituksessa olemme kertoneet, kuinka Hämeenlinnan kaupunki on kilpailuttanut ateriapalvelun ja aterioiden tulevan Naantalista ikäihmisten koteihin. Ruoka-annokset tuodaan kerran viikossa. Siis 7 päivän pakatut ruoka-annokset samalla kertaa. Muutaman asiakkaan kohdalla tämä ruokapalvelu on lopetettu ja tilalle on otettu Hämeenlinnan Ilveskodin ateriapalvelu, josta tuodaan lämmin ruoka-annos ikähmisten kotiin joka arkipäivä. Ruoka on alkanut maistumaan paremmin ja monelle ikäihmiselle on mukava nähdä kerran päivässä ruokaa tuova iloinen ihminen. Vaikka siihen ei paljoakaan aikaa kulu kun ruoka-annos tuodaan kotiin, on se monelle mukava hetki päivästä. Kyllä siinä muutaman sanasen kerkiää heittämään, puolin ja toisin.

Silti sitä kaipaa uusiakin makuja arkeen vaikka ruokapalvelu on hyvä ja sen ruokakin maittavaa. Ehkäpä jotain eksoottisempaakin tai tulisempaakin tekisi joskus mieli. Jotain mitä on aikaisemmin ravintoloissa syönyt tai valmistanut kotona.

Tuumasta toimeen voitaisiin sanoa. Viime viikolla jälleen yksi toive saatiin toteutettua kun kotiin haettiin Hämeenlinnalaisesta Om-ravintolasta intialaista ruokaa. Kyllä siinä maisteltiin eri makuja ja katsottiin netistä miten Naan-leipää oikein valmistetaan ja mihin niitä eri kastikkeita ja Mangochutney oikein laitetaanLounas hupeni lautasilta vilkkaasti ja lopuksi todettiin, että tästä tehdään tapa. Ainakin kerran kuussa haemme intialaisesta ruokaa kotiin, mutta mietinnässä oli myös millaisia muita kivoja lounasravintoloita Hämeenlinnasta oikein löytyy…?

Ja jos sinä et vielä ole kokeillut Visamäestä löytyvää ravintola Ommin ruokia niin ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa. On meinaan niin hyvää ettei sanotuksi saa 🙂

Vastaa