Nyt on mansikka- ja hernesato parhaimmillaan. Helpoiten nämä herkut ja vitamiinit eksyvät suuhun kun ne laittaa valmiiksi perattuina esille.

MANSIKKA

Yhdessä jälkiruokakulhollisessa mansikoita on päivän annos C-vitamiinia. C-vitamiini parantaa vastustuskykyä. Mansikoiden syöminen pitää kehon tulehdukset loitolla ja parantaa nivelien toimintaa. Mansikan sisältämät antioksidantit ovat myös erityisen hyviä ja edistävät sydämen ja verisuonten terveyttä. Lisäksi antioksidanttien on todettu ylläpitävän silmien terveyttä. Mansikat sisältävät kaliumia, mikä auttaa pitämään verenpaineen sopivan matalana. Mansikat sisältävät runsaasti myös hyviä kuituja. Nämä auttavat ruuansulatuselimistöä toimimaan hyvin.

HERNE

Herneiden korkea antioksidanttipitoisuus auttaa ehkäisemään useita vakavia sairauksia sekä kohentamaan ikäihmisten lihaskuntoa. Herneissä on runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia ja sinkkiä. Nämä auttavat parantamaan vastustuskykyä. Herneissä on paljon K-vitamiinia, mikä auttaa ehkäisemään mm. Alzheimerin tautia. Herneissä on rasvaa vain vähän, mutta kuituja runsaasti. Myös kivennäisaineita löytyy runsaasti, etenkin kaliumia. Tämä on tärkeä mm. sydänterveydelle.

Vastaa