Olen nyt virallisesti Kotityöpalvelujen ammattitutkinnon suorittanut. Jihuu!

Tavastian auditorio
Tavastian auditorio

Aikuiskoulutus ylitti odotukset! Opintosuunnitelma oli laadittu taidolla ja se myös toteutettiin toimivasti. Lähiopiskelupäivät olivat täyttä asiaa, luentoja, tutustumisretkiä ja hienoja keskusteluja, joissa jaettiin kokemuksia työelämästä useiden vuosien kokemuksella ja laajalla skaalalalla. Työssäoppimisjaksojen aikana taitoja sai opetella tekemällä, ei ainoastaan seuraamalla. Vaikka vastuu oppimisesta jätettiin täysin opiskelijalle, siihen annettiin kyllä kaikki mahdollinen tuki. Kiitos Tavastia ja Tuula Jahkonen 🙂

Tutkintotilaisuuksissa arvosteltiin kolmen henkilön (työntekijän, työnantajan ja oppilaitoksen edustajan) toimesta kokonaisuus ja tutkinto joko suoritettiin tai sitten ei.

Suoritin kolme tutkintoa:

Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen. Tutkintotilaisuudessa avustin iäkästä, apuvälineitä tarvitsevaa rouvaa suihkutuksessa ja pukeutumisessa, sekä hain hänelle apteekista lääkkeitä. Lisäksi saatoin näkövammaisen iäkkään miehen poliklinikkakäynnille.

Yrittäjänä toimiminen. Tähän kuului liiketoimintasuunnitelman teko, sen esittäminen sekä asiointi uusyrityskeskuksessa.

Kotisiivouspalvelujen tuottaminen. Tämä tutkinto oli kaksiosainen, ylläpitosiivous ja perussiivous. Perussiivous on harvemmin suoritettava perusteellinen ‘lattiasta kattoon’ siivous – tutkintotilaisuudessa siivosin keittiön, sekä saunan ja pesuhuoneen. Ylläpitosiivoukseeni kuului asunnon vapaiden pintojen pyyhintä, vuodehuolto sekä wc-tilojen siivous.

Tarkempaa tietoa koulutuksesta löytyy täältä:
http://www.oph.fi/download/152543_Kotityopalvelujen_ammattitutkinto_11_011_2013.pdf

-Annukka

Vastaa