Olemme aikaisemmin blogissa kertoneet kuinka mukavaa on toteuttaa pieneltäkin osin asiakkaidemme haaveita tai toiveita. Nostaa esille vuosia tai vuosikymmeniä piilossa olleita taitoja ja auttaa aloittamaan uudelleen aikaisempia harrastuksia. Viime viikolla tuli puheeksi jäätelöt ja jäätelökioskit asiakkaan luona kotikäynnillä. Muistoissa tuli esiin moneen kertaan Minetti jäätelö. Tai oikeastaan jäätelökärryt joista jäätelöä myytiin.

Kuva Minetin sivuilta

Goodmanissa on tullut usein lasten kanssa maisteltua Minetin jäätelöä, mutta sen kummemmin Minettiin en ole tutustunut. Jäätelö on jäätelö, italialainen jäätelö ehkä kaikista parasta, mutta mistä Minetti on oikein lähtöisin? Asiakkaan muistelut Minetistä sai aikaan sen, että internetin ihmeellisestä maailmasta oli jälleen kerran pakko käydä lukemassa aiheesta vähän enemmän. Pääosassa oli kuvien katsominen ja niistä heränneet muistot.

Kuva Minetin sivuilta (www.minetti.fi)
Kuva Minetin sivuilta (www.minetti.fi)

”Italialainen Giuseppe Minetti toi jäätelön Tampereelle. Minetti asui perheineen Ratinassa missä tapahtui myös jäätelönvalmistus. Ensimmäiset jäätelökärryt ilmestyivät katukuvaan Tampereella kesällä 1925. Kärryjen sivussa oli teksti ”Tampereen Jäätelöliike Ratina” ja päädyssä luki ”Jäätelöä Glace”. Jäätelökärryt muistuttivat ulkonäöltään tyypillisiä Italialaisia jäätelömyyntikärryjä ja herättivat aluksi ihmetystä tamperelaisten keskuudessa niin kuin myös jäätelökin.”

 

Asiakas ei kymmeniin vuosiin ollut maistanut kyseistä jäätelöä. Ei oikein muistanut sen makua….. joten…..

Ei aikaakaan kun kipasin hakemaan asiakkaalle Hämeenlinnan Goodmanista mukaan MINETTI jäätelöä. Kahta eri makua 🙂

Vastaa